Blog

Montessori aktivity v lockdownu

Víme, že v dnešní době je velmi těžké dětem neustále vymýšlet novou a novou zábavu a to obzvlášť, jsou-li zavřena papírnictví, galanterie, hračkářství a jiné obchody. Proto Vám přinášíme pár tipů, jak zabavit svou ratolest s věcmi a pomůckami, které se běžně v domácnosti nachází nebo se dají velmi lehce vyrobit. 

1. Rozděl víčka podle barvy - víčka od plastových lahví různých barev ( v počtu cca 7 kusů od každé ) vložte do neprůhledného látkového či papírového pytlíku a připravte počet misek dle použitého počtu barev. Do každé vložte jednu vzorovou a pak nechte dítě rozdělit zbytek víček. Pro ty, kteří mají větší prostor je zde varianta na koberečku :) viz. obrázek.

2. Postav hada (navlékni korálky) - Nakreslete dětem na čtvrtku nebo kartonový papír dlouhou "šňůru" a předkreslete první dvě opakování barev. Pak už je jen nechte tvořit hada (navlékat korálky). Chvilka klidu zaručena :)

3. Barevný kolotoč - máte doma plastové kolíčky různých barev? Pak máte vyhráno. Obkreslete na kartonový papír kulatý talíř. Rozdělte ho na počet polí podle počtu barev kolíčků, vybarvěte temperami nebo vodovkami, fixami, pastelkami nebo voskovkami. Pak už jen otáčejte dětem a nechte je, aby připnuly kolíček správné barvy.

4. Obličeje - na čtvrtku nakreslete oči v různých výrazech a ústa různých výrazů. Pak zkoušejte vytvořit veselé, smutné, zamračené a jiné typy obličejů :)

5. Vajíčková plata - vybarvěte každou přihrádku jinou barvou nebo udělejte několik mustrů pro 10 kusová plata a vkládejte předměty dle libosti...korálky, lego, autíčka, duplo...

6. Parkoviště - rozdělte plochu kartonové krabice na několik barevných polí a zaparkujte na ně autíčka, vláčky, stejné barvy.



I přesto, že je v lékárně k dostání nepřeberné množství gelů a krémů, které ulevují od svědění po štípnutí hmyzem, požahání kopřivou nebo popalených ramen od slunce, někteří přesto nedají dopustit na čistě přírodní přípravky, které si lze jednoduše připravit i doma. Ty jsou pro děti samozřejmě nejvhodnější, jelikož neobsahují žádné chemické látky. ...

I když se v poslední době již konzumace ovoce a zeleniny u dětí zlepšila, stále ještě potkávám rodiče, kteří si neví rady, jak do dětí zeleninu dostat. Přináším Vám tedy vyzkoušený a osvědčený recept. Přeji Vám, ale hlavně dětem dobrou chuť!!

Zavolejte nám: 723 442 286
Napište nám: jesleaskolkachaloupka@gmail.com
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky